Vizita de documentare în Polonia

Vizita de documentare în Polonia

4
DISTRIBUIȚI
 În perioada 12-19 noiembrie 2022 a fost efectuată o  vizita de documentare în Polonia pentru a lua cunoștință cu experiența poloneză în ceea ce privește revitalizarea ca element foarte important al dezvoltării socio-economice a oricărui oraș, în cadrul proiectului “Revitalizarea ca oportunitate pentru impulsionarea dezvoltării socio-economice a zonelor degradate din orașele moldovenești”.
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din mediul urban prin revitalizarea spațiilor urbane, modernizarea serviciilor municipale și participarea sporită a locuitorilor la gestionarea acestor spații.
Proiectul este implementat de fundația Terra Humana (Varșovia) și Asociația obștească „Moștenitorii” din Bălți în cooperare cu Orașul și comuna Zagórz și Biblioteca publică municipală St. Grochowiak din Lesznoși și va fi  implementat în 6 orașe din Republica Moldova – Telenești, Cupcini, Glodeni, Ghindești, Lipcani și Șoldănești în perioada 2022 – 2024. Grupurile-țintă constituie funcționari,  reprezentanți ai organizațiilor sociale, antreprenori,consilieri, reprezentanți ai instituțiilor din mediul de afaceri din aceste orașe.

Beneficiarii indirecți sunt locuitorii celor 6 orașe, pentru care vor fi elaborate “Programe de revitalizare urbană” și implementate câte un proiect model de revitalizare a unei zone degradate în sfera socială.
Proiectul este este cofinanțat în cadrul programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia.