Tinerii din Telenești în dialog cu reprezentanții Autorităților Locale

Tinerii din Telenești în dialog cu reprezentanții Autorităților Locale

325
DISTRIBUIȚI

 

 

În data de 21 iunie, a avut loc o ședință comună a tinerilor membri ai Clubului de Dezbateri din Telenești și a reprezentaților autorităților locale. Evenimentul este parte a celei de a doua ediții din cadrul proiectului ”Dezbateri pentru Dezvoltare” organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului MATRA.

În acest context, 10 elevi din Liceului Teoretic „Lucian Blaga”– membrii ai Clubului de Dezbateri din Telenești, au prezentat 4 strategii  în care au venit cu soluții la problemele cu care se confruntă tinerii din raion, care le-au indetificat anterior în urma unei cercetări sociologice. Astfel, în cadrul acestui eveniment reprezentanții autorităților locale au analizat propunerile prin prisma experienței lor profesionale, oferind sugestii pentru a consolida inițiativele tinerilor și ulterior vor analiza care din aceasta pot fi implementate în viitor.

În următoarele zile, pe 27 iunie tinerii vor prezenta aceste strategii la Competiția Locală de Dezbateri, în urma căreia vor fi nominați 3 cei mai buni vorbitori din Telenețti care vor merge la Competiția Națională.

Proiectul ”Dezbateri pentru Dezvoltare” este destinat tinerilor liceeni cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani care își propune să sporească inițiativelele tinerilor de a participa în activitățile sociale și la procesele de luare a deciziilor, precum și să crească gradul de înțelegere vizavi de importanța responsabilității sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

2 + six =