Ziua Europei și comemorarea celor căzuți pe campurile de luptă la Telenești

419
DISTRIBUIȚI

Astăzi la Teleneşti au fost comemorate victimele celui de-al doilea război mondial. Primarul orașului Telenești dl Vadim Lelic în dicursul său a vorbit despre semnificația zilei de 9 mai Cei prezenți la manifestație au memorat pe cei căzuți printr-un minut de reculegere și au depus  flori la memorialul ostaşilor căzuţi. Părintele Nicolae Grapin de la biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din or.Teleneşti a ţinut o slujbă de pomenire în memoria celor căzuţi.

Cu prilejul  zilei de 9 mai pe străzile oraşului a fost organizată o cursă de ciclism cu participarea elevilor de la gimnaziul “MihaiEminescu” şi a liceului “Lucian Blaga” din or.Teleneşti. La manifestaţiile de 9 mai au fost prezenţi şi un grup de veterani participanţi la războiul din Afganistan şi Transnistria împreună cu băştinaşul nostru Oleg Triboi, care au participat la manifestațiile organizate și au  înmânat învingătorilor la cursa de ciclism diplome, medalii și premii băneşti.

Biblioteca Publică Vasile Alecsandri a organizat  o suită de activităţi cu genericul “9 mai-Ziua Europei”: flashmob, mini-interviuri, un mesaj pentru Uniunea Europeană, etc.
pentru UniuneaEuropeană, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen + 4 =