Vizita la Telenești a dlui Daniel Fernando Filmus, politician și academician argentinian, fost senator pentru Buenos Aires, ex-ministrul educației, științei și tehnologiei, actualmente președinte al comisiei pentru cultură în Parlamentul Argentinei .

316
DISTRIBUIȚI

Dl Daniel Fernando este teleneștean în a doua generație. Aflându-se în deplasare în Europa, unde participă în zilele de 16 și 17 noiembrie la un congres international    în orașul Kiev, și-a rezervat o zi pentru a vizita orașul Telenești  din Moldova, locul unde s-a născut tatăl său, Salomon Filmus, care a emigrat în Argentina încă în anul 1928 și actualmente are vârsta de 96 ani și trăește în Buenos Aires. În Telenești Dumnrealui s-a adresat la primăria orașului, deoarece urmărea pe rețelele de socializare activitățile primăriei și a Asociației de Băștinași, era la curent de vizita organizată în Israel și acordul încheiat între primăria orașului Telenești și orașul Haifa, deoarece în Haifa se află un frate de-a tatălui său care are 5 copii și  care locuiesc în Haifa. La primărie dl Daniel Filmus,  însoțit de fiica sa,  a fost informat despre activitățile care le desfășoară primăria și Asociația de Băștinași, despre dezvoltarea orașului, de asemenea a vizitat câteva case mai vechi pentru a le filma și a le prezenta tatălui, a vizitat cimitirul din oraș căutând careva urme de-ale strămoșilor. La Centrul Multifuncțional din Telenești dl Dl Daniel Filmus s-a interest de modalitatea de a restabili certificatul de naștere a tatălui și redobândireacetățeniei Republicii Moldova. La încheierea vizitei Dumnealui a promis că va reveni la Telenești.

Daniel Filmus a fost ministrul educației, științei și tehnologiei în perioada 25 mai 2003 – 10 decembrie 2007.

În 2007 a candidat la funcția de primar al orașului Buenos Aires, dar s-a plasat  pe poziția a doua.Afost ales senator pentru Buenos Aires în decembrie 2007- decmbrie 2013; fiind  numit președinte al Comisiei pentru mediu și dezvoltare durabilă .

Din 2013 dl Daniel Filmus este numit secretarul argentinian pentru chestiuni legate de Insulele Falkland, și la moment este ales deputat în Parlamentul argentinian, președintele comisiei pentru cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

10 + twelve =