Proiectul intercomunitar „Staţia de Epurare şi Extinderea Sistemului de Canalizare” din Teleneşti...

Proiectul intercomunitar „Staţia de Epurare şi Extinderea Sistemului de Canalizare” din Teleneşti a fost prezentat la atreilea Summit de Excelenţă

80
DISTRIBUIȚI

Proiectul de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în parteneriat cu Cancelaria de Stat, au organizat cel de-al treilea Summit de Excelență în Management Municipal (EMM). În cadrul evenimentului, participanții au aflat despre iniţiativele de parteneriate public-private identificate cu suportul LGSP: organizarea parcărilor urbane în oraşul Strășeni și extinderea reţelei de transport public la Taraclia. Telenești a prezentat proiectul său privind staţia de epurare şi extinderea sistemului de canalizare, care urmează a fi pus în aplicare în 2014-2015 cu suportul financiar al USAID.

Reprezentanţii primăriei oraşului Teleneşti au participat la cel de-al treilea Summit de Excelenţă în Managementul Municipal organizat de USAID Local Government Support Project in Moldova. La acest Summit, Secretarul Consiliului Orăşenesc Teleneşti, domnul Nicolae Nastas a prezentat proiectul „Statie de Epurare şi Extinderea Sistemului de Canalizare la Teleneşti”. Costul total al proiectului este de peste 27 de milioane de lei, din care, în acest an sunt atribuite sub formă de grant aproape 500 mii de dolari din partea USAID şi 5 milioane de lei din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

USAID LGSP oferă orașelor partenere asistență tehnică adaptată la nevoile și prioritățile locale, în domenii precum planificarea strategică, gestionarea patrimoniului public, elaborarea bugetelor, managementul resurselor umane, parteneriate public-private şi cooperare intercomunitară, ceea ce conduce la sporirea calităţii serviciilor publice, creșterea transparenței administrației locale, și implicarea cetăţenilor pentru a îmbunătăți în cele din urmă calitatea vieții în comunitățile  locale.  

Imagini de la eveniment :

LĂSAȚI UN MESAJ

twenty − ten =