Planul de Dezvoltare Economică Locală pentru anii 2019-2020 aprobat de ședința Consiliului...

Planul de Dezvoltare Economică Locală pentru anii 2019-2020 aprobat de ședința Consiliului orășenesc.

58
DISTRIBUIȚI

La ședința Consiliului orășenesc din 12 iulie a fost aprobat Planul de Dezvoltare Economică Locală a orașului Telenești pentru anii 2019-2010. Acest plan a fost pregătit cu asistența tehnică a inițiativei Primarii pentru creștere economică a Comisiei Europene. A fost revizuit de către experții Băncii Mondiale, fiind considerat corespunzător abordării Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică.Obiective cheie a Planului:

  • Până în 2020, crearea infrastructurii de afaceri prin înființarea unui parc industrial energetic eficient;
  • Facilitarea dezvoltării afacerilor generatoare de locuri de muncă prin stabilirea unui mediu economic prietenos și reabilitarea infrastructurii fizice;
  • Consolidarea cooperării între sectorul public – privat – asociativ și promovarea orașului ca un centru economic pentru micii investitori.                                                          Primăria orașului este dispusă să aloce o  parte din resurse financiare prevăzute pentru a susține creșterea, dezvoltarea și ocuparea forței de muncă. Pentru acțiuni adiționale, comunitatea de afaceri și donatorii vor contribui  atât financiar cât și în natură. Mai mult decât atât, diaspora s-a dovedit a fi activă în ultimii ani și va putea contribui oriunde este necesar pentru a obține rezultate tangibile în creșterea economică.

 La ședință Consiliulia fost examinat raportul serviciului de colectare a impozitelor și taxelor locale și examinate alte 14 chestiuni.