La Teleneşti a fost inaugurată staţia de epurare a apelor uzate

La Teleneşti a fost inaugurată staţia de epurare a apelor uzate

529
DISTRIBUIȚI

Astăzi la Teleneşti a fost inaugurată staţia de epurare a apelor uzate, construită în cadrul proiectului Construcţia staţiei raionale de epurare şi dezvoltarea sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar”. Costul total al proiectului dat este de 29 mln lei dintre care 500 mii dolari este cofinanţarea din partea USAID, restul sumei este alocat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională

Proiectul dat prevede construcţia a 18 km de canalizare în oraşul Teleneşti şi satele Ineşti Mihalaşa şi Mihalaşa Nouă, construcţia a 3 staşii de pompare 2 la Teleneşti şi una în s.Ineşti şi construcţia staţiei de epuarare modern cu o capacitate de 700 m.c./zi. Noua stație de epurare a apei a fost dotată cu echipamente de ultima generație, iar toate lucrările au fost efectuate la standarde europene.

Beneficiari al proiectului  sunt: Locuitorii oraşului Teleneşti şi satelor Mihalaşa, Mihalaşa Nouă şi Ineşti (11 300 locuitori);

Agenţi economici (90 ag. econ.);

Asociaţiile obşteşti şi instituţii de învățămînt;

APL a oraşului Teleneşti, satului Ineşti şi a raionului Teleneşti ;

Î.M.  D.P.  „Apa Canal Teleneşti”.

La inaugurare au participat şi au ţinut discursuri ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, Karen R. Hilliard, directorul Misiunii USAID/Moldova, autoritățile publice locale și cetățeni din orașul Telenești.

Primarul oraşului Teleneşti dl Vadim Lelic a mulţumit  autorităţilor centrale, Minsterului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru, misiunii USAID /Moldova  pentru  asistenţa şi  suportul acordat la implimentarea proiectului .

LĂSAȚI UN MESAJ

twenty − eleven =