Invitație la Festivitatea de inaugurare a Stației de epurare a apei din oraşul Telenești

287
DISTRIBUIȚI

Vineri  07 iulie 2017 la orele 10.00 în oraşul Teleneşti, la Staţia de epurare, va avea loc Festivitatea de inaugurare a Stației de epurare a apei din oraşul Telenești. Festivitatea este organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, USAID Moldova și primăria oraşuluiTelenești

La eveniment vor participa Vasile Bîtca, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Karen R. Hilliard, Directorul Misiunii USAID/Moldova, Viorel Jardan, director ADR Centru și  reprezentanții ai administrațiilor publice locale din raionul Telenești.

În cadrul proiectului regional au fost construite circa 18 km de rețea de canalizare în s. Inești și or. Telenești, 1 Stație de epurare cu o capacitate de 700 m.c/zi în orașul Telenești, 1 stație de pompare în s.Inești  și 2 stații de pompare în oraș. Astfel, după executarea acestor lucrări aproximativ 4000 de persoane beneficiază de  acces îmbunătățit la acest serviciu. Pînă în prezent au fost conectate circa 550 de gospodării casnice, instituții publice și agenți economici din raionul Telenești.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate instruiri pentru personalul „Apă Canal – Telenești” pentru a putea deservi stația de epurare nou construită.

Suma totală a acestui proiectului constituie circa 30 mln lei. Din suma totală, USAID a avut o contribuție de circa 500 000 $.

LĂSAȚI UN MESAJ

3 × three =