Campania de Eficiență Energetică în orașul Teleneşti

Campania de Eficiență Energetică în orașul Teleneşti

77
DISTRIBUIȚI

30 aprilie 2014 Primăria or Teleneşti, în parteneriat cu Proiectul USAID de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) a lansat Campania de Promovare a Eficienței Energetice.

Evenimentul de lansare a avut loc în incinta gimnaziului Mihai Eminesczu, și a atras peste 200 participanţi, printre care elevi din clasele 7-9 de la gimnaziul Mihai Eminescu şi clasele 10-12 de la Liceul”Lucian Blaga”, profesori, funcționari publici și cetățeni. Înainte de începerea evenimentului, în tot orașul au fost amplasate posterele campaniei de eficiență energetică „Alungă hoții de energie în casa ta!”, cât și de asemenea, au fost distribuite pliante informative.

În scopul promovării conceptului de eficiență energetică, a fost anunțat un concurs de creativitate pentru tineri, întitulat „Energia ce ne înconjoară”, ce include trei secțiuni: desen, fotografie și articole scrise în presa locală și pe blog. Câștigătorii vor primi un premiu-set, care conține o lanternă pe bază de energie solară, becuri LED, pungi din bumbac și maiouri cu logo-ul campaniei.

În cadrul lansării campaniei, publicul a fost invitat la o lecție deschisă cu privire la eficiența energetică și beneficiile de aplicare ale acesteia. După care, au fost distribuite o serie de materiale de promovare a campaniei, cum ar fi pliante, saci din bumbac cu logo-ul campaniei și Ghidul privind Eficiența Energetică și Resursele Regenerabile.

Voluntarilor implicați în distribuirea materialelor informative pentru promovarea campaniei le-au fost acordate certificate de recunoștință în semn de gratitudine a eforturilor și a contribuției acestora.

Secretarul consiliului oraşenesc Teleneşti dl Nicolae Nastas a menţionat despre importanţa implicării fiecărui tînăr în promovarea conceptului de eficienţă energetică şi a modalităţilor de îmbunătăţire a modului de utilizare a energiei electrice şi termice în viaţa de zi cu zi

Campania de Eficiență Energetică a venit ca răspuns la un sondaj de opinie, unde 30 % dintre respondenții din or.Teleneşti nu au auzit niciodată noțiunea de eficiență energetică, sau nu-i cunosc însemnătatea.

Campania se axează pe sporirea nivelului de conștientizare a populației în ceea ce privește eficiența energetică, oportunitățile și beneficiile oferite prin reducerea consumului de energie. În același timp, ea își propune și acordarea asistenței cetățenilor în dezvoltarea noilor obiceiuri de consum a resurselor energetice. Dezvoltarea mentalității și atitudinii față de eficiența energetică include anumiți factori, cum ar fi: accesibilitatea consumatorilor la informație, prețurile la dispozitivele de eficiență energetică, cultura de consum, stimulentele pentru economisirea energiei, prețurile la energia electrică, sensibilitatea la problemele de mediu.

Proiectul USAID de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) este o activitate de patru ani ce are ca scop susținerea autorităților locale în elaborarea și implementarea politicilor și a procedurilor care contribuie la buna guvernare, la consolidarea capacităților necesare procesului de descentralizare și la asumarea responsabilităților pentru prestarea serviciilor publice de calitate, într-o manieră transparentă, care ar contribui la creșterea economică și la eficientizarea serviciilor la nivel local.. Informații suplimentare despre proiectele USAID pot fi găsite pe adresa www.usaid.gov .

Imagini foto de la eveniment :

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 5 =