Audieri Publice privind elaborarea bugetului orașului Telenești pe anul 2019

Audieri Publice privind elaborarea bugetului orașului Telenești pe anul 2019

432
DISTRIBUIȚI

Astăzi 05 decembrie au avut loc audieri publice privind elaborarea bugetului oraşului Teleneşti pentru  anul 2019, la care au participat  consilieri locali, agenţi economici,   reprezentanţi ai întreprinderilor și organizaţiilor din oraș, cetăţeni, reprezentanţi ai societăţii civile, funcţionarii primăriei.

Raportul  privitor la Proiectul bugetului pe anul 2019  a fost prezentat de dna Viorica Tăietu, contabil șef la primărie și dl Vadilm LELIC, primarul de Teleneşti. În cadrul audierilor au luat cuvântul și au prezentat informații privitor la taxele locale pe anul 2019  funcționarii primăriei Olesea Rusu, Tamara Corman și Nadejda Raicov contabil șef la Î.M Serviciul de Salubrizare Telenești.

În prezentarea lor vorbitorii s-au referit la veniturile și cheltuielile, taxele și impozitele prevăzute pentru anul viitor. De asemenea s-a menţionat, că bugetul localităţii în care locuim ar trebui să constituie un subiect de interes pentru fiecare cetăţean, deoarece fondurile, pe care autorităţile publice locale le gestionează, provin din taxele și impozitele plătite de locuitorii orașului. Iar serviciile pe care administraţia publică le oferă trebuie să fie în concordanţă cu așteptările contribuabililor.

Analizând propunerile și sugestiile din formulare, precum și cele expuse verbal în cadrul audierilor, primăria orașului apreciază interesul cetăţenilor faţă de principalul document de reper în activitatea primăriei, dar și de implicarea activă a lor în procesul de luare a deciziilor.

Propunerile făcute în cadrul audierilor publice  vor fi examinate în cadrul comisiilor consultative de specialitate, deoarece la data de 08 decembrie va avea loc ședința Consiliului orăşenesc  unde va fi examinat bugetul pentru anul 2019.


LĂSAȚI UN MESAJ

twenty − two =