Audieri publice privind elaborarea Bugetului local al oraşului Teleneşti pentru anul 2018

293
DISTRIBUIȚI

 

Astăzi 4 decembrie au avut loc audieri publice privind elaborarea bugetului oraşului Teleneşti pentru  anul 2018,la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile, consilieri locali, agenţi economici,  manageri ai întreprinderilor municipale,  reprezentanţi ai întreprinderilor și organizaţiilor din oraș, cetăţeni,  funcţionarii primăriei.

Proiectul bugetului pe anul 2018 a fost prezentat de dl Vadilm LELIC, primarul de Teleneşti.

Alături de motivaţie, în scop de informare și facilitare a procesului de audiere publică, la dispoziţia celor prezenţi au mai fost puse următoarele documente: Regulamentul de desfășurare a audierilor publice, Ghidul cetăţeanului, Bugetul pe scurt pentru anul 2018 și Formularul pentru propuneri și sugestii.

În prezentarea sa primarul a vorbit despre veniturile și cheltuielile, taxele și impozitele prevăzute pentru anul viitor. De asemenea s-a menţionat, că bugetul localităţii în care locuim ar trebui să constituie un subiect de interes pentru fiecare cetăţean, deoarece fondurile, pe care autorităţile publice locale le gestionează, provin din taxele și impozitele plătite de locuitorii orașului. Iar serviciile pe care administraţia publică le oferă trebuie să fie în concordanţă cu așteptările contribuabililor.

Analizând propunerile și sugestiile din formulare, precum și cele expuse verbal în cadrul audierilor, primăria orașului apreciază interesul cetăţenilor faţă de principalul document de reper în activitatea primăriei, dar și de implicarea activă a lor în procesul de luare a deciziilor.

Propunerile făcute în cadrul audierilor publice  vor fi examinate în cadrul comisiilor consultative de specialitate, deoarce la data de 08 decembrie va avea loc ședința Consiliului orăşenesc  unde va fi examinat bugetul pentru anul 2018.